Sådan bevarer du energien efter ferien!

By 21. juni 2024juni 24th, 2024Arbejdsvaner, Planlægning, Trivsel

Sommerferien nærmer sig, og vi er mange, som glæder os til sand mellem tæerne, lange lyse aftener – og bare at kunne koble helt af. Men hvad er det, ferien kan give os – og hvordan bevarer vi noget af den opsamlede, nye energi, når vi vender tilbage til skrivebordet? Her kommer lidt inspiration til, hvordan du udnytter ferien til at lade op – og holder batterierne friske, når hverdagen igen melder sig.

Hvorfor har vi brug for ferie?

Ferie er ikke bare luksus – det er en nødvendighed. Som moderne vidensmedarbejdere bruger vi meget tid på at tænke, analysere og udvikle. Det er hårdt arbejde for hjernen, og derfor er det også vigtigt at give den nogle gode pauser. Ferie giver hjernen mulighed for at arbejde med nye tanker – og genoplade, hvilket kan forbedre vores kreativitet og produktivitet markant, når vi vender tilbage på arbejdet. Ferien er din hjernes træningslejr!

En pause gør underværker

At holde pauser i de daglige rutiner kan i det hele taget gøre underværker for vores mentale sundhed. Når vi træder et skridt væk fra arbejdet, får vi mulighed for at se tingene i et nyt lys. Det giver os perspektiv og kan hjælpe os med at finde løsninger på problemer, vi måske har siddet fast i. Ferien er derfor en fantastisk mulighed for refleksion og fornyet energi. Så sluk computeren, læg mobilen fra dig, og nyd nuet. Du fortjener det – og du har brug for det!

Hold fast i energien

Men hvordan undgår du, at de friske batterier bliver tømt lige så hurtigt, som du kan åbne indbakken i Outlook? Her er et par tips til, hvordan du kan holde den gode energi:

  1. Forbered din hjemkomst: Sørg for, at din første dag tilbage på arbejdet ikke er fyldt med møder og deadlines. Giv dig selv tid og ro til at komme ind i rytmen igen. Start med at få overblik, prioritere opgaverne og få planlagt tid til dem i din kalender.
  2. Hold fast i ferievanerne: Har du nydt de lange gåture, at læse bøger eller gøre noget andet afstressende i din ferie? Prøv at indarbejde nogle af disse som rutiner i din hverdag. Daglige afbræk med noget, du bliver glad af, kan gøre en stor forskel.
  3. Overvej din arbejdsfacon: Ferien giver dig mulighed for at se dig selv lidt på afstand og tænke over, hvordan du arbejder. Kan du gøre noget anderledes? Kan du udnytte tiden bedre for at mindske arbejdspresset? Hvad fungerer godt – og hvad skal du gøre mindre af?
  4. Planlæg din udvikling: Har du nogle kompetencer, der skal udvikles. Er der nyt, som du har brug for at lære? Måske et længe overvejet kursus? Brug ferien til at beslutte, hvad og hvordan. Det vil give dig noget konkret at styre efter, når hverdagen rammer igen.

Husk at nyde ferien. Brug den til at slappe af, så du kan vende tilbage til hverdagen med fornyet energi og motivation. Men giv også dig selv mulighed for at reflektere, tænke personlig udvikling og lægge lidt større planer.

Handler nogle af dine ønsker om at forandre din måde at arbejde på, så er vi fra PEP-teamet altid parate til at hjælpe dig. Vores job er nemlig at gøre dig bedre til dit!

Rigtig god ferie!