Hvad er et godt møde?

By 4. juli 2018Tips & tricks

Hos PEPworldwide har vi mere end 30 års erfaring med implementering af effektive arbejdsgange i virksomheder og organisationer, og vi har ligeledes set utallige eksempler på, hvordan rutinemæssige møder stjæler både tid og ressourcer.

Måske oplever I samme problemstilling i din virksomhed, og I ønsker måske derfor at strukturere jeres møder bedre. I så fald kan I læse med i dette indlæg, hvor vi ser nærmere på, hvad der kendetegner et godt møde – og hvordan I skaber gode møder i jeres virksomhed.

Hvad kendetegner et godt møde?

Så hvad er et godt møde?

Det korte svar er: Et møde med et klart formål. For uden et formål er der ikke noget grundlag for overhovedet at holde et møde. Desværre er mange virksomheder udfordret af dårlig mødekultur, hvor man holder møder af ren rutine, og hvor dem med noget på hjerte byder spontant ind med deres synspunkter. Møderne bliver altså snarere et forum for umiddelbare indfald fra dem, der råber højest og først, end et effektivt indslag i hverdagen.

Sådan holder I gode møder

Det er først og fremmest afgørende, at der er en klar hensigt med mødet. For når der er en tydelig hensigt, er det også muligt at sætte en dagsorden, som igen vil kunne skabe grundlag for velstrukturerede, korte møder, som rent faktisk resulterer i beslutninger.

Foruden en dagsorden og et klart formål er der også en række andre faktorer, der har indflydelse på, om et møde bliver vellykket eller ej. Det kan eksempelvis betale sig at tænke lidt ud af boksen og tage en walk-and-talk frem for at holde mødet i de faste mødelokaler – eller måske sætte en tidsbegrænsning på mødet for at beholde fokus på dagsordenen frem for overflødigt sniksnak og smalltalk.

God mødekultur skaber bedre møder

Hvad er et godt møde, og hvordan kan en bedre mødekultur føre til mere effektive arbejdsgange i din virksomhed eller organisation?
Hvis du vil vide mere om den gode mødekultur, er du velkommen til at kontakte PEPworldwide.

PEPworldwide

Author PEPworldwide

More posts by PEPworldwide
  • Lorem ipsum dolor sit amet, an nec delectus delicata. At nonumes noluisse mea, id perpetua consequat sententiae vim. Te nisl graecis albucius mel, his ut iusto adolescens. Ut legimus appareat nominati sit, delenit placerat eam ea. Mei cu lobortis volutpat pertinacia. Has luptatum iudicabit reprehendunt id.

    Magna definitionem no duo, vix in congue mucius corpora, vix sint delenit ut. Et eius gubergren vel, eos te omittam prodesset posidonium. Vim ut nonumy luptatum, eu amet noster dolores his, in mel tempor sapientem urbanitas. Has eu atqui inani docendi, ne vel populo aliquid definitiones. Mel at vocent conclusionemque, tamquam expetendis usu te, ne vix dico case noster. Eu sea omnis mazim oporteat, erat aliquid in his. Pro delicatissimi signiferumque te, ea erroribus appellantur sit.